Ja chyba jak już coś to przeszedłbym chyba niestety na Audi A4.
Czy kupiłbyś/kupiłabyś jeszcze raz Octavię?
Zwiń
X
-
Posiadam Skodzine od czerwca przed nia byly Audi i VW nie wspomne o Fordzie(totalna pomylka) i jestem jak narazie zadowolony oczywiscie nie mozna jej przystawiac do A4 ale to juz inna klasa . Ponowny zakup to O2Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
osobisci od marca 99 roku jeżdze OI ale mysle przy cenach OII które są moim skromnym zdanie przesadzone wzioł bym samochód ktory po odsunieciu na max siedzenia kierowcy do tyłu mozan za kierowcą usiąść bez komplikacji i myślę że to bedzie skoda ale Superb lub VW Sharan ale może jeszcze się nawruce. Poprostu denerwuje mnie totalny brak miejsca w OI no ale wiedziałem otym gdzy kupowąłem i muszę z tym życ.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Oczywiście jak narazie nie jestem w 100% pewien także głosuje na nie mam zdania/nie wiem
Oczywiscie jesli szukał bym w tej klasie samochodu co Octavia no napewno Octavia bo dlamnie sobie rónych niema ale ja jak bede w przyszłości szukał autka to może coś większego a moze jednak Octavia zobacze jak narazie brak takiego dylematu bo brak kasy a więc :cry:[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Jeżdże Octavia I 1.6 od 1.5 roku (kupiona jako nowa), ale drugi raz bym nie kupił, bo:
- za miekkie zawieszenie, buja na zakrętach i przy hamowaniu,
- "fatalny" mechanizm zmiany biegów, podobno są popychacze, biegi trzeba zmieniać powoli, wchodzą z oporem i bardzo głośno,
- trzeszczące plastiki.
- słaby lakier - łatwo o zarysowania i odpryski
- piszczące hamulce
- beznadziejny serwis
Silnik + pakowność auta to plusy.
Przyjemność z jazdy przez te detale niewielka. Gdy kupowałem zastanwiałem się jeszcze nad Seat Leonem I i to byłby zapewne lepszy wybór. Teraz choruje na Leona II.
Niektórzy wpadają w zachwyt, ale chyba nie jeździli innymi autami?
Komentarz
-
-
jeżdżę od listopada 98 roku OI, i nie mogę narzekać do tej pory zero awari, gdybym miał kupować jeszcze raz, najprawdopodobnie wybrałbym OCTAVIA II, aczkolwiek cena jej jest jakby troszeczkę za wysoka na dzień dzisiejszy, i po przeczytaniu wielu postów na temat OII, wydaje mi się że awaryjność jest duża, ale o tym musiałbym przekonać się sam posiadając OII, co w najbliższym czasie jest niemożliwe :cry:mając poduchy...nie zapominaj o pasach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczaslook, to można poprawić jaki masz silnik uzupełnij profil
Sami przyznali że w tym silniku przez te popychacze w mechanizmie zmiany biegów ma niższą kulture pracy.
Swoją drogą ciekawe czy da sie wymienić na sterowanie linkami w tej skrzyni?
Komentarz
-
-
Zdecydowanie tak.Świetny stosunek ceny do jakości.Swojego klekota bym nie zamienił ... no chyba ,że na ciepły bigos :wink:
Myślałem o sprzedaży ale raczej zdecyduje się na większe wtryski + suszarka + IC i będe się cieszył ze swoich 170KM :szeroki_usmiech jeszcze przez dłuuugiii czas.chip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
A ja powiem tak: tylko prosze sie nie smiac. Samochod ma moj tata namowilem go zakupu. Auto 2001r i przjechane juz ma 210tys. Padly wnim zawro n75 przeplywka teraz losyko, powiem wam ze auto mi sie podba jezdzi sie fajnie i kupil bym je chociazby dla tego forum fajna rzecz i wszysycy sie udzielaja to jest fajne. Za jakis czas ja bed ekupowac samochod i bede si zastanawiac miedzy audi a4 tym modelm nie najnowszym tylko tym przed nim lub octa 2. Wo\golf lub pasat odpada za bardzo plywajace zawieszenie. Co do silnika mnie AGR starcza tzn wiem ze nie bede miec z nim problemow typu zapieczone lopatki turbiny:-). Na trzeszczace plastiki tez znalazlem spossob i jak na razie jest fajnie!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookZamieszczone przez djczaslook, to można poprawić jaki masz silnik uzupełnij profil
Sami przyznali że w tym silniku przez te popychacze w mechanizmie zmiany biegów ma niższą kulture pracy.
Swoją drogą ciekawe czy da sie wymienić na sterowanie linkami w tej skrzyni?nawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookZamieszczone przez zbychujeżdżę od listopada 98 roku OI, i nie mogę narzekać do tej pory zero awari :cry:
a zawieszenie... to jest tak... kiedys rozmawialem na myjni z wlascicielem Octavii (zaczepil mnie ogladajac moj samochod :szeroki_usmiech ) i on stwierdzil ze dla niego zawieszenie jest... za twarde :shock:
a ja wymienlem cale zawieszenie na twardsze zeby sie dalo tym jezdzic :lol:
Po prawie 3 latach wciaz uwazam ze na chwile zakupu to byl dobry wybor i wybralbym tak jeszcze razk (tfu! tfu!)
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Mam swoją Skodzinę od niecałego roku, a zanosi się, że nią jeszcze pojeżdżę. W związku z tym trudno mi teraz powiedzieć czy bym wybrał ponownie tą samą markę i model. Faktem jest, że zaczynają mi się podobać samochody amerykańskie. Obecny ich wygląd - najnowsze modele bardziej mi pasują niż auta zza oceanu z poprzednich lat.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWwidzisz... ciezko mowic o przyjemnosci z jazdy przy slabym benzynowym silniku 1.6,
Chodzi m.in. o ten nieszczęsny mechanizm zmiany biegów, który przypomina o sobie głośnym "łup" przy każdej zmianie biegów, a mogłoby przecież wchodzić gładko.
Komentarz
-
-
look, przyjemność jazdy, komfort jazdy jest oczywiście bardzo ważne, ale ja najbardziej cenię auto które jeździ bezawaryjnie, bo co mi z komfortu gdy stoi on w warsztacie i opróżnia skutecznie mój portfel, a to przyjemne nie jest.
Octavia 1.9 tdi z silnikiem AGR 66KW jest na zawieszeniu twardym, plastyki też trochę skrzypią, ale na to narzekać nie należy, miękko jest tylko w domu na fotelu i też nie zawsze bez skrzypienia.
Dlatego uważam że octavia w swojej klasie jest autem w miarę dobrym, a czy wybrał bym jeszcze raz taki zakup - pewnie tak- pozdrówka
mając poduchy...nie zapominaj o pasach
Komentarz
-
-
LOOK,mam taki sam samochód jak ty i powiem Ci tak - skrzynia biegów faktycznie ciężko działa,ale po odpowiedniej regulacji i przejechanych kilometrach ona się wyrobi i będzie gładko wchodziła - miałem taki sam problem jak ty, a teraz biegi wchodzą jak w masełko.
Z prespektywy czasu(jak na razie 1,5 roku i 26tyś kilometrów) nie zamienilbym tego samochodu.Przy kupnie może bym zdraził Octavie ,ale na rzecz większego brata Superba - choć przyznam,że OII jest jak dla mnie też interesującym samochodem.
Miałem kilka problemów związanych z samochodem - tyczy się to instalacji gazowej i w zeszłym tygodniu wymieniłem gumki stabilizaora - na szczęście na gwarancji.
A tak przy okazji - polecam serwis w Krakowie na ul.Kocmyrzowskiej - fajni ludzie,miła obsługa.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
Komentarz